Faaliyet Alanlarımız
HAZIR BETON
2004 yılında Aksaray ilinin Gençosman ilçesinde kurulan hazır beton tesisi ile başlayan faaliyetlerimize Güzelyurt ve Sultanhanı tesislerimizi de dahil ederek çalışma alanımızı büyüterek devam ediyoruz.
Beton dünya çapında en sık kullanılan yapı malzemelerinden biridir. Dayanıklılık, az bakım gerektiriyor olması ve enerji tasarruflu olması inşaat mühendisliği alanında betonun geniş kullanımının nedenleridir.
Bu nedenlerle beton kullanımı her geçen gün artıyor. Emin İnşaat olarak üretilen hazır betonu hem yurt içinde kamu- özel inşaat yatırımlarına pazarlamakta hem de kendi projelerimizde kullanmaktayız.
İNŞAAT
1967 yılında Aksaray’da inşaat ve emlak sektöründe faaliyet göstermeye başlamıştır. Bulunduğu bölgede inşa ettiği projelerle ilişkide bulunuduğu kesimlerin güvenini kazanan Emin A.Ş kurumsal yapısıyla bu başarısını devam ettirmektedir.
Konut, işyeri endüstriyel yapılar, yol ve köprü, su deposu, içme suyu hattı gibi pek çok bina inşa eden Emin A.Ş her türlü yapıyı başarıyla tamamlayabileceğini ispatı olan zengin bir portföye sahiptir.
MADEN
Emin inşaat A.Ş. madencilik sektörüne 1993 yılı itibarı ile Aksaray ili Genç Osman mevkiinde taş ocağı tesislerini faaliyete geçirerek girmiş bulunmaktadır.
Üretilen agrega hazır beton üretiminde, yol yapımında, alt temel malzemesi ve dolgu malzemesi olarak, kendi hazır beton tesislerinde ve taahhüt işlerinde ihtiyacımızı karşılamakta ve aynı zamanda piyasaya satışı da yapılmaktadır.
AGREGA
BAZİK POMZA
Emin İnşaat olarak 2007 yılında ruhsatını alıp çalışmalara başladığımız pomza taşının 2013 yılında Aksaray Bağlı köyünde eleme tesisi kurularak eleme isine başlandı. 750 hektar alan ile başladığımız çalışmalar şu an 2750 hektarlık bir maden sahasına ulaştı.
Pomza taşı volkanik patlamalardan oluşan doğal bir taş madenidir. İçerisinde kalsiyum oksit, magnezyum, demir oksit, sodyum oksit, kromyum oksit, potasyum oksit, manganez oksit, titanyum dioksit gibi değerli minareller bulunur. Gözenekli yapısı sayesinde büyük hacimlerinde dahi ağırlığı oldukça düşük olan bu malzeme özellikle izolasyon için bims üretiminde tercih edilmektedir. %80 su tutma kapasitesine sahip olan pomza tarım ve peyzaj alanında toprak karışımında ve çevre düzenleme işlerinde kullanılır.
Sahip olduğu gözenekler sayesinde sıkı toprağın gevşemesine ve havalanmasına yardımcı olurken, bitki kökünün gelişimini olumlu etkilemektedir. Pomza, fiziksel ve kimyasal özellikleriyle tarımsal kullanımda eşsiz yararlar sağlamaktadır. Pomzanın gözenekli yapısı, yağmur suyunu bünyesinde tuttuğundan, yağış sonrası karşılaşılan kök çürümelerini öneyebimektedir.
Pomza suyu uzun süre bünyesinde muhafaza edebilme ve toprağı nemli tutabilme özelliği sebebiyle, kuraklığa çare olarak kullanılan bir madendir.
Kullanımı asırlar öncesine dayanan, hatta Kapadokya yöresinin doğal yapılı evleriyle Nevşehir ve Niğde illerindeki soğutma depolarında kullanılmış olan bu taşlar, doğal mekanlarda da eski bir geçmişe sahip olduğunu bize göstermektedir. İnşaat alanındaki ilk kullanımı Roma dönemine kadar uzanan pomza taşının Ayasofya Camii’nin kubbesinde dahi kullanıldığı bilinmektedir.
İnşaat alanında tesviye şapı, duvar örme harcı ve dolgu malzemesi olarak kullanılmaktadır. Şapın uygulanacağı bölgeye göre farklı kalınlıkta uygulanması gerekebilir. Bina yapılırken klasik şap uygulandığında, 1750 kg gelen yoğunluk, pomza ile 1100 kg’a düşer ve bina yükü azalmış olur.
Yangın tehlikesine karşı dayanıklı bir materyaldir; koruma sağlar. Gözenekli yapısından dolayı, ısı yoğunluğunu bünyesinde toplar ve en azami seviyede salınım gerçekleştirir.
· Hafif bir malzeme olduğu için bina yükünü azaltır.
· Isı ve ses yalıtımı sağlar.
· Yangından yalıtım yapar.
· Hafif bir materyaldir ancak, sağlam bir yapısı vardır.
· Uygulaması rahat, yapışma kalitesi yüksektir.